Akademisches Corps Symposion Wien

De Standaard: Met een scherpe degenkweek je karakter

Lid worden van het Corps Flaminea? Dat betekent vechten met een scherpe degen. Want zo kweek je karakter. In het mannenwereldje van het internationaal vertakte Corps zijn eeuwenoude tradities de leidraad voor een moreel verheven studentenleven. Ook Leuven heeft een eigen vereniging.

Snel

  • ‘Het leven valt makkelijker te relativeren na de houw van een degen’
  • Op het scherp van de snee. Studenten gaan elkaar te lijf met degens
  • Bismarck achterna. Exclusieve studentenclub Corps Flaminea hecht veel belang aan eeuwenoude tradities

Een zolder in Leuven met grote vlaggen van de Antwerpse, Vlaamse en Limburgse Leeuw tegen de muur. Er hangt een gewijde stilte, tot een ‘Oude Heer’ bevelen schreeuwt in het Duits. ‘Hoch Bitte. Fertig. Los.’ Waarna het getik van metaal op metaal weerklinkt. Twee ‘paukanten’ proberen elkaar met houwdegens, schlägers, te raken. Ze schermen enkel met de rechterarm, verroeren verder niet. Dan een doffe klap als de ene Leuvense student het masker van zijn uitdager …

Vollständigen Artikel lesen…